zondag 16 mei 2010

Fashion Week Casablanca.De 5de editie van fashion week Casablanca is weer achter de rug. Drie dagen lang van 6 tot 8 mei heeft fashion de stad Casablanca veroverd. En dit jaar werd het grootste evenement gehouden in; padadamtadam... Casablanca! Logisch? Nee. Vorig jaar werd dit evenement in Paradiso Amsterdam gehouden, de reden daarvoor is mij nog onbekend. Dit evenement bestaat nu voor vijf jaar en houdt een traditie in dat er vijf grote marokkaans ontwerpers hun collectie mogen showen, ook wordt er ruimte gemaakt voor nieuwkomers van marokkaanse afkomst en wat het ook leuk maakt dat er een land wordt uitgenodigd, dit maal Frankrijk! (heel verrassend!) Ik zal jullie de grote namen introduceren die aanwezig waren;

Hisham Oumlil, die al eerder schitterde op de fashion week van New York. Een ontwerper die zijn opmars maakt in menswear, waar onder andere Barney's en Bergdoff ook al interesse in toonde.
Said Mahrouf, een Nederlandse ontwerper van Marokkaanse bodem, afgestudeerd aan de Amsterdamse Rietveld Art Academy, heeft ook vele parijse, amsterdamse shows achter de rug en toonde in 2005 zijn allereerste haute couture collectie onder zijn eigen label.
Noureddine Amir, producent van de show room Villa Amir in Marrakech in 2009. En heeft ook verschillende shows in het Lille museum, Londen en Rotterdam op zijn naam staan.
Amel Bouazizi, afgestudeerd talent het Piet Zwart instituut, 2e fase postgraduate en research departement fine art en Academie Minerva Groningen, Modevormgeving en werkt nu als lerares op de mavo, CKV en vormgeving. Gelukkig heeft ze nu laten zien dat ze heel wat meer in haar mars heeft. Ben ook dan zeer benieuwd naar de collectie.

Wat ook elk jaar veelbelovend is, zijn de nieuwkomers. Ook zij mochten hun kunstwerken vertonen en de gelukkige waren Meriem Bennani, Ghitta Laskrouif, Ahmed Taoufiki, en het duo van de kunstacademie van Casablanca: Mehdi Kessouane & Yamane Aladgham.

2 opmerkingen:

 1. Supercool!

  Amel Bouazizi was ook de derde in Project Catwalk.

  Ik ken iemand die van de organisatie van Festimode was (stagaire), zal ik voor je vragen of ze nog een verslagje wil schrijven?

  Liefs,

  Nadiyah

  BeantwoordenVerwijderen