donderdag 23 juni 2011

Kom op voor Nederlandse groenten!

Naar aanleiding van verspreiding van de EHEC bacterie in met name Duitsland heeft de Nederlandse tuinderswereld enorme economische schade geleden als gevolg van het niet kunnen verkopen van komkommers en tomaten. Dit terwijl gebleken is dat de Nederlandse producten onterecht zijn beschuldigd. Hoewel een Europees steunfonds is opgericht om een deel van de economische schade van de Nederlandse tuinders te compenseren, is hiermee het imago en vertrouwen in de Nederlandse producten nog niet hersteld.

Om dit vertrouwen te herstellen wordt er op 24 juni een grote manifestatie georganiseerd op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Met symbolische overhandiging van een nieuw opgericht onderzoeksfonds ter preventie van schadelijke bacteriƫn voor de sector, veel tomaten en komkommers, groentenkunstenaars, veilingschuiten met komkommers en tomaten die door de grachten varen en vele andere activiteiten wordt de manifestatie groots neergezet. Ook zijn er collectorsitem t-shirts van de Marokkaans-Nederlandse modeontwerper Aziz Bekkaoui te koop.



Ben je niet aanwezig op de manifestatie en wil je deze shirts toch in bezit hebben, kan je deze ook via het bestelformulier (saskia@intent.nl) bestellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten