dinsdag 27 maart 2012

First lady lanceert halalcollectie in Dubai


Medni Kadyrova, de vrouw van de president van het steeds strenger geworden Tjetjenië heeft onlangs haar eerste halal kledingcollectie in Dubai gelanceerd. De first lady leidt het merk Firdaws al sinds 2009, maar dit is voor het eerst dat ze de islamitische en modebewuste vrouwen internationaal opzoekt.

Van top tot teen bedekte en gesluierde modellen betraden de catwalk in luxe satijnen en zijden stoffen. Alhoewel de kledingstukken de vrouwen geheel bedekken is er veel kritiek op de ontwerpen. De kleding zou te strak zijn en juist de vrouwelijke curves benadrukken. Niet helemaal halal dus. Dit is tegenstrijd in de verscherpte regels die in Tjetjenië toegepast worden. Vrouwen worden steeds meer gestimuleerd een hoofddoek te gaan.

Wat je zelf van de collectie vindt, mag je zelf bepalen en horen we graag. Bekijk de video hieronder en geef je mening.

4 opmerkingen:

 1. Allereerst wauuww MashaAllah! Ik wist niet dat Tsjetsjenië zoveel hidjaab dragende vrouwen had. En ook niet dat de Islam wordt gepraktiseerd in de regerende presidentschap. MashaAllah wat een mooie kledij.
  Ikzelf ben nog geen hidjaab-dragende maar inshaAllah wanneer ik dit zal doen, ga ik toch proberen mij zo te kleden. Al is het heel moeilijk hier in Nederland/Het westen. Toch vind ik dit stukke eleganter dan een hoofddoek met strakke trui en spijkerbroek.

  Sowieso prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Best mooi mashaAllah. Ideaal voor bv als avondjurk. Begrijp de kritiek wel,aangezien sommige jurken strak bij de boezem zijn. Maar verder prachtig!!! Vooral de kleuren vd jurken zijn gorgeous.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. MashaAllah.. vind ze ook heel mooi..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het eerste plaatje, de roze outfit is echt dreamy!

  BeantwoordenVerwijderen