zaterdag 9 juni 2012

Interview met Miss Maghreb finaliste: Maha Zaou

Van het lijden aan Obese tot aan het leiden van een modellencarriere. Maha heeft het roer omgedraaid en staat nu aan leiding van haar eigen business. Als eigenaresse van een incasso- en credit management bureau heeft ze het druk, maar ze doet er gerust een verkiezing tussendoor..Waarom heb je je opgegeven voor Miss Maghreb?
Vroeger ben ik ontzettend O B E S E geweest en ondervond ik in zowel mijn sociale als werkomgeving er veel last van. Dat heeft me echt tot aan mijn ziel gekwetst. Door een persoonlijke strijd waarbij ik o.a. medisch hulp heb gezocht ben ik 55 kilo afgevallen. Miss Maghreb worden is letterlijk -en figuurlijk het kroontje op deze persoonlijke strijd.

Wat wil je bereiken met je deelname?
Miss Maghreb zie ik als èèn grote uitdaging. Een uitdaging waarbij ik de Arabische schoonheid graag wil laten zien. In de modellenwereld maak ik geregeld mee dat je als gekleurd model het een stuk lastiger hebt dan witte modellen. Het is extra kwetsend als je Arabische georiënteerde media, zoals magazines en glossy's daaraan ziet meewerken. Doordat ze meer witte modellen boeken om de Arabische haute couture tentoon te stellen dan Zihn el Arbbie. Inmiddels is dit nu mijn nieuwe persoonlijke strijd geworden om hierin verandering aan te brengen. Er mogen meer Maghrebijnse schoonheden in Arabische haute couture gezien worden.

Hoe bereid je je voor op de finale?
Ik heb een eigen team voor mijn haar en make-up STARLOOK ze zitten in Loon op Zand. STARLOOK helpt mij niet alleen met Miss Maghreb mee, maar ik kan ook altijd beroep op ze doen voor andere gelegenheden of fotoshoots. Om de 3 weken zit ik braaf in de stoel bij mijn nagelstyliste Nails 4 You in Tilburg. Vorig jaar heb ik naast mijn baan ook een verkorte visagie avondopleiding gedaan. Ik vind het belangrijk en Miss Maghreb waardig om verzorgd voor de dag te komen. Naast mijn uiterlijke verzorging heb ik ook een personal trainer Eline Praat. We trainen mijn lichaam om het in shape te houden , POWER yoga is ondertussen mijn middle name. Daarnaast worden we vanuit de Miss Maghreb organisatie erg close bijgestaan. Dit is de 3e editie en Miss Maghreb is inmiddels tot een groot evenement uitgegroeid binnen Nederland en België. We worden beschermd en gecoacht om hiermee om te gaan.

Waarom moet jij Miss Maghreb winnen?
Goede vraag ! Maar deze kan ik zonder twijfel beantwoorden alles waar Miss Maghreb voor staat wordt door mij vertegenwoordigd. Het klinkt wellicht een tikkeltje arrogant en dat nog zacht uitgedrukt. Maar je geeft jezelf niet op voor een Miss verkiezing als je niet denkt dit ook representatief te kunnen uitdragen. Hierbij zie ik mezelf niet als een voorbeeld een uitspraak wat je vaak bij een Miss verkiezing door een deelneemster hoort zeggen. Ik ben namelijk geen Ghandi of moeder Theresa die haar strepen binnen de wereldmaatschappij heeft verdiend. Maar ik zie mezelf als een eerlijke, dynamische, elegante en intelligente Maghrebijnse dame. Met roots in Marrakech en dat wil ik graag uitdragen. Het is een grote eer om voor Marokko uit te mogen komen binnen de Miss Maghreb verkiezing.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?
Getrouwd,fulltime huisvrouw, 4 kids met de jongste nog hangend aan de borst,uitgezakt en druk met mijn CousCous bezig...Nou alles behalve dan dat over 5 jaar is het maar de vraag of ik nog in Nederland woon. Nederland voelt soms te klein, te gewoontjes en te koud aan. Ik heb het gevoel dat er voor mij meer achter de horizon schuilt, een toekomstige verhuizing naar het Midden-Oosten sluit ik dan ook niet uit. Waarschijnlijk zal ik zo nu en dan nog wel een modellenopdracht erbij doen maar dan echt voor de fun. Want je kan niemand de "TRIL & RUSH" omschrijven als je over de catwalk loopt, in de meest geweldige kledij dat moet je echt zelf meemaken.

Wil je nog iets meegeven aan de andere Marokkaanse meiden?
Tegen mijn mede finalisten wil ik vooral zeggen GENIET van de rollercoaster waarin we nu zitten en laten we vooral SAMEN daarvan genieten. Aan de Maghreb meiden buiten de verkiezing van Miss Maghreb om, kom gauw naar een Miss Maghreb event om de finalisten LIVE te volgen. En voel jij van binnen dat je een verhaal te vertellen hebt, een speciale beauty bezit en dat naar buiten wilt uitdragen. Sluit je dan bij ons aan want MISS MAGHREB is daar echt het juiste podium voor.

Agenda Miss Maghreb 2012
Gastvrouwen tijdens Marokko trouwbeurs : 23 september 2012, Foyer Zuiderkroon Music Hall, Vlaamse Kraai 81-83 Antwerpen, België
Miss Maghreb Finale : zondag 4 november 2012 , locatie Horta, Hopland 2 - Antwerpen, België

Wil je de Miss Maghreb finalisten ontmoeten of voor een speciaal event uitnodigen kijk dan op: www.miss-maghreb.be

10 opmerkingen:

 1. Leuk interview!!! Ik vond die 'Style van..' die je ooit hebt gedaan ook leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk interview!!! Echt een gave blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello! After visiting your blog, I invite you to join us in the "International Directory Blogspot"
  For this is the very simple, just follow our blog, enter your Country, your blog url, and you will automatically integrate into the Country list.
  We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world to share with us the different passions, fashion, paintings, artwork, photos, poems and so be able to find in other countries people with similar passions.
  I think this community could also interest you.
  We ask that you follow the blog "Directory"
  Follow our blog gives you twice as many possibilities of visits to your blog! Thank you for your understanding
  Please follow our blog is very appreciate
  Have a great day with the hope that you follow our blog "Directory".
  After your approval to join us, you will receive your badge
  Regards
  Chris
  I follow your blog, I hope you'll like
  To find out, click on the link below:
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lia Molenschot18 juni 2012 om 14:03

  Een geweldig en duidelijk beeld van jezelf weergegeven Maha...Ben trots op je!!!
  Hou je sterk en ga zo door!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Lia !
   Wist je dat mama ook altijd zo ongelukkig was met haar lichaam. Toen ik OBESE werd maakte ze zich ontzettend zorgen om mijn gezondheid. Nadat ze overleed wist ik wat me te doen stond. Mama P R O U D maken in heaven en die kilo's eraf ! ;-)

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Thankxxxx lief
   je kunt me ook volgen via www.facebook.com/nlmaha

   Verwijderen
 6. Salaam oe 3aleikom!

  Ik ben trots op onze Marokkaanse vrouwen en hoe Maha dat zei 'Nederland is te klein', dat gevoel heb ik hier dus ook. Nederland heeft te simpele wegen waardoor anderen en ik niet gezien kunnen worden. Meid, ik neem een goede voorbeeld van jou! Insha allah tot 23 september tijdens Marokko Trouwbeurs.

  Groetjes Saida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, Maha, ik weet niet hoe, maar liep tegen je nieuwe naam aan en ben je gaan googelen. Zo, wat heb jij het goed gedaan!! Jouw moeder mag ècht heel trots zijn op jouw padje. Je hebt puur met wilskracht heel veel bereikt en het waar gemaakt. Respect hoor voor jou!! Je ziekenhuisbastard NW

  BeantwoordenVerwijderen