maandag 22 oktober 2012

De Facebookmaffia

Ze achtervolgen je. Intimideren je. Laten je niet met rust. Je wordt getagd. Je krijgt het in je privebericht. Je wordt in de groep gegooid. In een groepsgesprek. Je krijgt het op je prikbord en bij je vrienden ook. Het is een vloek die zichzelf ook wel de 'Marokkaanse Trouwbeurs' of 'de Marktleider' (wat an sich al maffioos genoeg klinkt) noemt.

Denk je even aan je dagelijkse bezigheden te ontsnappen en even sociaal te doen op Facebook wordt je geconfronteerd met TROUWEN! En eerlijk, met allemaal getrouwde broers en zussen en het feit dat je de laatste dochter bent die nog niet getrouwd is wordt je al genoeg geconfronteerd met de vraag: "Ewa, en wanneer ga jij trouwen?". Familie en vrienden feliciteren me graag met de trouw van me broer en zeggen er ook achteraan: 3okba 3liek, inshallah. En ik antwoord dan netjes met een glimlach: ameen! maar ik denk stiekem 'Allahi7fad'. No marriage for me! Althans niet de komende jaren. In ieder geval om nog even terug te komen op die luxe, unieke, meest besproken trouwbeurs van de eeuw (als je de organisatie moet geloven)..

Ik heb deze Facebookmaffia uit mijn vriendenlijst verwijderd. Geblokt. En alle berichten aangegeven als 'spam/zwendel'. Eventjes, gewoon voor eventjes dacht ik verlost te zijn, totdat ik vandaag een privebericht ontving in mijn 'overige berichten' postvakje: De Miss Maghreb verkiezing komt er weer aan! En het leuke van dit evenement is het volgende.. en dit staat echt in het berichtje zelf: het is namelijk een vrouwvriendelijk en familievriendelijk evenement. Een Miss-verkiezing die ook nog eens vrouwvriendelijk is? Dat is wel te hopen, dacht ik zo. Maar dan wil ik de beste organisatie ook vragen, willen jullie dan ook zo vriendelijk zijn mensen niet dood te spammen met jullie berichten? Dat is wel weer zo mensvriendelijk.

xx Soumaya

2 opmerkingen:

  1. Haha, goed stuk!! Moet je vaker doen zulke teksten schrijven. ;)

    BeantwoordenVerwijderen