donderdag 26 mei 2011

De navelcaftan van Nawal Zogbhy.

Het is altijd leuk om te zien dat internationale Arabische popsterren zich aan de Marokkaanse traditionele caftan wagen. Door zich in een Marokkaanse jurk te hijsen maken ze zich vaak nog geliefder bij het publiek. Zo verscheen Myriam Fares eerder in deze en deze prachtige caftans.

Zo deed Nawal Zoghby haar intrede op het afgelopen Mawazine Festival in een donkerblauwe fluwelen caftan met sqalli sfifa en borduursel, daaronder een donkerblauwe flare jeans met daarop een riem met een enorme glittergesp. De bovenjurk was prachtig, waar ook zeker aandacht was besteed aan alle details. Zo was de achterkant heel mooi geborduurd en afgewerkt.

Echter stoorde deze verschijning mij in diverse factoren. Ten eerste dat deze vrouw over een paar maanden de 40 bereikt en van onze tradiditionele caftan een SpiceGirlversie heeft gemaakt. Ten tweede de manier waarop het geheel gecombineerd werd met een navel die de buitenwereld ook even salaam zegt. Ontbrak het deze dame aan tijd om de jurk dicht te knopen? Was ze haar onderjurk kwijt en loste ze dat op met een spijkerbroek? Wat de reden ook is, naar mijn idee sloeg ze hier een heuse modeflater.5 opmerkingen:

 1. Hele mooie jurk! Maar inderdaad, het lijkt echt alsof ze vergeten is om een tahtiya/onderjurk aan te doen! Ordinair.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Saw that caftan on 2M too, but I don't like the jeans combination to it! The caftan is lovely :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, deze post maakte me aan het lachen, dank u! Mwaaah!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nad, you're right. Ze had er ook idd beter een onderjurk bij moeten dragen.

  BeantwoordenVerwijderen