woensdag 8 juni 2011

How to handle a caftan?

Volgens de ongeschreven caftanregels hoort de jurk een groot stuk op de grond te hangen. Echter maakt dit het wel lastiger om je voort te bewegen en er niet overheen te struikelen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je de caftan draagt.

De juiste manier is door de caftan met je linkerhand vanuit de midden van de jurk naar de zijkant te liften. Hierdoor hou je de rechterhand vrij om je avondtas vast te houden of mensen te begroeten. Op de afbeelding zie je hoe Lella Salma heel klassevol de jurk draagt en je nergens een stuk bloot ziet.

De foute manier - wat ik erg vaak zie - is de caftan met twee handen omhoog te tillen. De -ik steek de Nijl over manier- Hierdoor laat je teveel benen zien en dat is vast niet de bedoeling het kans zelfs een beetje ordinair overkomen. Vooral als je vergeten bent je benen te doen is dit helemaal not done.

Tegenwoordig laten vrouwen echter de caftan precies op maat vallen en hangt deze soms wat cm's boven de grond. Soms is de caftan zelfs op driekwartlengte gemaakt of nog korter. Ondanks wisselende mode is het eeeeeeigenlijk toch wel de regel dat de caftan een stuk op de grond hoort te hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten