woensdag 8 juni 2011

Superdeluxe shoppen met uitzicht op zee

Dit najaar is het zover! In oktober 2011 wordt het superluxe en grootste winkelcentrum van Noord-Afrika geopend en wel in de fashionhoofdstad Casablanca. Een overdekte shopsensatie met een glazen wandelgang van een halve kilometer langs 200 winkels, 40 restaurants en Marokko’s eerste IMAX-bioscoop. De Morocco Mall wordt gebouwd in het zuiden van Casablanca, tien minuutjes van het centrum verwijderd en maar liefst op 20 meter afstand van de zee.De bouw van het winkelcentrum is sinds 2007 aan de gang en het eind is nu dan eindelijk in zicht. Het winkelcentrum wordt beheerd door Al Amine Investments, een samenwerking van Aksal en Nesk, de twee grootste franchise en mode investeerders in Marokko. Het duo draagt voor een groot deel bij aan de economische groei in Marokko en hebben meerdere mode projecten in Marokko in beheer zoals de giganten Zara (dat ook dit najaar opent), Zara home, Mango, Massimo Dutti, Promod, La vie en Rose, Aldo en Stradivarius.

Louis Vuitton zal er een vestiging openen van 200 vierkante meter. Het is niet de eerste Louis Vuitton in Marokko, wel zal deze vestiging een uitgebreider assortiment kennen, aangezien de andere vestigingen alleen de leren producten van LV verkopen. Verder zijn ook aanwezig, Fendi, Gucci, Prada, D&G, Cartier, Armani, diesel, Calvin Klein, Versace, Gissing en Yves Saint Laurent.

Er wordt een toestroom verwacht van 15 miljoen bezoekers per jaar die bij elkaar 6 miljard dirham (ongeveer 530 miljoen euro) zullen uitgeven en er zullen door dit project 5.000 banen gecreƫerd worden.

Voor meer informatie over de Morocco Mall klik je hier.

2 opmerkingen: