donderdag 22 maart 2012

Vanavond: Dounia in de finale Arab Idols!


Vanavond de grote finale op MBC om 10:00 uur (Nederlandse tijd). De Marokkaanse Dounia Batma zal dan om de titel Arab Idols 2012 strijden tegen de Egyptische Carmen Suleiman.

Dounia is al lange tijd bezig zich te bewijzen als zangeres. Al timmerend aan haar zangcarriere begon ze aan het Marokkaanse programma Studio 2m. Helaas viel ze hier al na vijf afleveringen af. Het meisje uit Casablanca gaf het niet op en produceerde eigenhandig een paar nummers, waarvan je een paar nog op Youtube kan aantreffen. Veel succes had ze niet, maar ze gaf niet op en waagde nogmaals een sprong. Zo heeft ze auditie gedaan bij Arab Idols en heeft ze zich een weg gezongen recht naar de finale toe. Dounia Batma staat nu als een huis. Vol zelfverzekerdheid en het onverwoestbare succes met zich mee.

Ondanks dat ze zich in Beirut -het hollywood van het Midden Oosten- bevindt haar roots is ze zeker niet vergeten. Onlangs vertelde ze in een interview dat ze in het Midden Oosten meer kansen aangeboden krijgt om te groeien als zangeres, maar dat ze nog altijd heel trots is op haar thuisland en zeker verder zal gaan met nummers in de Marokkaanse taal.

Aan de andere kant staat Marokko ook klaar voor Dounia. Volgens de krant Al Massae heeft Maroc Telecom toegezegd de smsdienst vanavond gratis aan te bieden aan de klanten van het bedrijf om op deze manier Dounia te helpen aan meer stemmen. Toen Dounia een weekje naar huis mocht vlak voor de finale, werd ze meer dan warm verwelkomd door haar thuisland. Duizenden fans wachten haar op bij het vliegveld toen zij weer voet zette op Marokkaans grondgebied. Gigantische banners, spanborden en doeken waarin de liefde verklaard wordt aan de nieuwe heldin. Gehesen in een 3amaria werd zij gedragen door het Marokkaanse volk dat duidelijk van haar is gaan houden. Of ze nu vanavond wint of niet, haar sterrenstatus heeft ze in Marokko in ieder geval al bereikt.

De winnaar van vanavond zal een contract met Platinum Records winnen, in een Pepsi commercial verschijnen en ontvangt een gloednieuwe Chevrolet Corvette.

7 opmerkingen:

 1. Wat een onwijs lelijke auto, vooral voor een dame. Maar verder vind ik het wel spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb de auto even moeten googlen haha erg sportachtig ja :P Vanavond de uitslag ben echt benieuwd! Ze zag er wel echt heel mooi uit gister.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb vannavond meegemeakt hoe on-muziekaal het midden Oosten is. Dounia Batma staat voor mij met vlag en winpel, zangtalentisch, boven die egytische die niet zingen kan. Desdanks wint die egyptisch Camen in Arab idol..Wat een teloorgang. Mensen die niet het verschil kennen tusssen twee toonsoorten, muzieknoten of wat dan ook snappen niet op wie ze gestemd hebben want anders hadden ze wel op Dounia gestemd want zij, maghreb Dounia, had zeker moeten winnen !!!! gr Roland

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als Dounia niet wint is het midden ooosten dom, die marrokaanse heeft een wereldstem waar ik veel meer van wil horen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dounia, Dounia Batma je zingt prachtig, laat je niet kennen ook al ben je tweede geeindigt in Arab idol want jij hoort echt op de 1e plaats thuis. Hoop nog veel van je te horen, echt waar. Maghreb is trots op jou, zo ook alle marrokaanse mensen in Europa. Vous etes une bonne chanteuse, vraiment.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vond het ook heel jammer! Maar ze heeft haar bekendheid nu te pakken, ik denk dat het wel goed gaat komen met haar :)

  BeantwoordenVerwijderen